Jak wpisac kod w radiu alfy 147

tutaj pomagamy wpisac kod jezeli sa jakies problemy

Jak wpisac kod w radiu alfy 147

Postautor: Jankes-fst » 23 gru 2013, o 10:10

Witajcie, mam problem z wpisaniem kodu do radia alfy 147, radio oryginalne na CD, kod posiadam, po właczeniu wyświetla sie CANCHECK i w żaden sposób nie da sie tego zmienic. Przyzwyczajony jestem do radii forda, gdzie blokada po błednym kodzie znika po godzinie, tu niestety tak sie nie dzieje.

Macie jakieś pomysły??
Jankes-fst
 
Posty: 24
Rejestracja: 8 lis 2012, o 22:34


Re: Jak wpisac kod w radiu alfy 147

Postautor: Lynx » 23 gru 2013, o 10:47

Jankes-fst pisze:Witajcie, mam problem z wpisaniem kodu do radia alfy 147, radio oryginalne na CD, kod posiadam, po właczeniu wyświetla sie CANCHECK i w żaden sposób nie da sie tego zmienic. Przyzwyczajony jestem do radii forda, gdzie blokada po błednym kodzie znika po godzinie, tu niestety tak sie nie dzieje.

Macie jakieś pomysły??

a radio jest dedykowane do tego modelu auta?
kontakt do mnie:
mail: Lynx222@tlen.pl
moj numer gg 4627003
tel 605 789 384
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Lynx
Administrator
 
Posty: 21746
Rejestracja: 23 lis 2010, o 13:26

Re: Jak wpisac kod w radiu alfy 147

Postautor: Jankes-fst » 23 gru 2013, o 14:50

Tak jak najbardziej, były w dwóch wersjach kaseciak i na CD, mam oba i na obu wyświetla sie to samo.

Zastanawiałem sie czy ono nie współgra jakos z kompem auta, ale skoro da sie podpiac zwykłe radio to chyba nie.

Macie jakies pomysly jak to uruchomi bo jazda bez radia jakoś mnie kreci tym bardziej w dieslu ;)
Jankes-fst
 
Posty: 24
Rejestracja: 8 lis 2012, o 22:34

Re: Jak wpisac kod w radiu alfy 147

Postautor: broniox » 23 gru 2013, o 20:14

hej,
z mojego doswiadczenia wiem, ze cancheck wyswietla sie jedynie jak radio masz na stole, poniewaz czesc zasilania jest brana z szyny CAN, a na stole samochodu nie ma....
jezeli masz takie objawy w samochodzie to cos nie gra w zasilaniu sprawdz wtyczke....zmieniales radio ? kaseta na CD ? jednym slowem, orginalne radio nie wyswietla cacheck tylko odpala po podaniu kodu, nowe musisz zalogowac do ECU czyli nadpisac vin.....
jak cos mam schematy elektryczne pisz.
broniox
 
Posty: 141
Rejestracja: 17 gru 2012, o 22:14

Re: Jak wpisac kod w radiu alfy 147

Postautor: Jankes-fst » 23 gru 2013, o 21:20

Jeśli masz schematy zasilania wtyczki to bardzo chetnie przygarne, możesz podesłac mi na mail jaankes1@o2.pl bede bardzo wdzieczny.

Ogólnie auto było z jakims nieoryginalnym radiem, pozniej ktos wstawił oryginalne na kasety, a ja kupiłem na cd.
Musi byc cos namieszane w zasilaniu bo radio działa dopiero na zapłonie.
Jankes-fst
 
Posty: 24
Rejestracja: 8 lis 2012, o 22:34

Re: Jak wpisac kod w radiu alfy 147

Postautor: Jankes-fst » 24 gru 2013, o 14:56

Znalazłem, ze faktycznie jeśli nie ma zasilania magistrali CAN to wyświetla sie CANCHECK

Znalazłem coś takiego, z opisu zasilania:
Pin:
1-CAN B czyli co??
2-BOSTER IN tylko przy CD
3-CAN A czyli co??
4-wolny
5- sterowanie anteny
6-wolny
7- 12V
8-masa
Jankes-fst
 
Posty: 24
Rejestracja: 8 lis 2012, o 22:34

Re: Jak wpisac kod w radiu alfy 147

Postautor: Jankes-fst » 28 gru 2013, o 09:42

Ma ktos jakiś pomysł??
Jankes-fst
 
Posty: 24
Rejestracja: 8 lis 2012, o 22:34


Wróć do JAK WPISAC KOD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron